Aan de slag met een RC auto

Een RC auto is een Radio Controlled auto, deze ken je vast nog wel van vroeger. Tegenwoordig zijn deze auto’s van een hoge kwaliteit en is er hoop informatie over te vinden. Wil je graag aan de slag met een RC auto, dan is het van belang om je hier eerst in te verdiepen.

 

Misverstand over de RC auto

Er is wel een misverstand over de RC auto die even recht gezet moet worden. Een RC auto is niet per definitie speelgoed. Deze zijn er wel, maar zijn van een mindere kwaliteit. Het is niet voor niets speelgoed en geschikt voor kinderen. Ze gaan namelijk sneller stuk bij botsingen, hebben een lage snelheid, het bereik is kleiner en er zijn geen reserve onderdelen van te verkrijgen. De volwassen modellen zijn van een hoge kwaliteit en als hier iets stuk aan gaat, kun je deze gewoon vervangen.

Waar rekening mee te houden?

Als je voor het eest een RC auto gaat aanschaffen, sta je gelijk voor een keuze. Wat voor soort motor wil je? Er zijn 3 verschillende: de elektro, de nitro en de benzine motor. De elektro motor is geschikt voor een beginner. Je laadt de accupack op, sluit deze aan en je kunt rijden. Voordeel van de elektro motor is dat deze hoge snelheden behaald en weinig onderhoud heeft. Bij de nitro motor heb je meer omkijken naar de motor, deze moet je goed afstellen. Kies je voor een RC auto met benzine motor, dan kies je voor een grotere RC auto. Deze motoren zijn veel groter in formaat, maar hebben ook meer vermogen. Deze motoren hebben veel aandacht nodig voor en na het rijden.

 

Zelf bouwen of kant-en-klaar

Als je net begint is het aan te raden om te kiezen voor een R2R/RTR (Ready to Run) model. Deze modellen zijn eigenlijk al klaar voor gebruik. Als je al even bezig bent dan kun je ook kiezen voor een A2R/ATR (Almost Ready to Run). Deze moeten nog wel in elkaar gezet worden. Ben je een pro? Dan kun je gaan voor een bouwpakket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *