Neocubes

Je hebt er misschien wel eens van gehoord, ‘Neocubes’ of  ‘Magneet balletjes‘ of het gaat ook wel onder de naam ‘Ningboballs’ omdat het uit China oorspronkelijk komt en de ‘Ningbo’ is een streek en een stad in China en je kan dus zeggen dat het daaruit komt en daarom de naam. Een Ningboball is een sterk magnetisch balletje met een aantrekkende en een afstotende pool, dit wordt dus gezien als natuurverschijnsel. Dit effect kun je al met twee magneetballetjes zelf ervaren. Maar het wordt pas een echte puzzel als je heel veel Ningboballs hebt en figuren wilt maken Een standaard neocube van Ningboballs bestaat uit 216 magneetballetjes en het eerste dat wordt aangeraden is om een kubus van 6 x 6 x 6 balletjes te maken. Je weet natuurlijk al lang dat je ontelbaar veel creaties kunt maken, maar dat heeft tijd nodig en door veel te oefenen kom je wel op een punt dat je de meest waanzinnige creaties kan maken.

Neocubes op het internet
Er zijn al heel veel filmpjes en foto’s van de meest ingewikkelde en mooie vormen die je met neocubes kunt maken. Bijvoorbeeld op YouTube heb je genoeg en je kan ook op sites als cheaptech.nl kijken. Je kan heel veel vormen maken met één standaardset Ningboballs, maar heb je er meer dan zijn de mogelijkheden om bijzondere constructies te maken nog veel groter.

De magneetballetjes zijn zo krachtig dat het eigenlijk wel erg handig is om een splitcard te gebruiken om rijen van balletjes uit elkaar trekken. Het goeie is wel dat je dat vaak erbij krijgt als je ningboballs koopt.

Hoe is het dat de magneten zo sterk zijn ?
Je vraagt je nu dus misschien ook wel af, hoe zijn de magneten zo sterk, nou de sterkste magneten ter wereld worden met Neodymium gemaakt. In een samenstelling met andere grondstoffen wordt de zogenaamde NdFeB magneet gemaakt, die wel 1.000 keer haar eigen gewicht kan dragen! Van de NdFeB magneten worden de Ningboballs gemaakt.
De Ningboballs zijn in bepaalde winkels en sites beschikbaar zoals cheaptech.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *